Min første udgivelse:

Da Laura blev en Engel

Kort resumé og uddragLuna er seks år og glæder sig til at hun skal starte i skole med sin bedste veninde efter sommerferien. De er altid sammen og har kendt hinanden lige siden de var helt små. De elsker at klæde sig ud og lege fine damer og snakke med sjove stemmer.


Men en onsdag eftermiddag henter mor hende lidt sent og mor er mere stille end hun plejer at være. De kommer hjem og Luna går ind på sit værelse og tegner. Lidt efter komer mor ind og sætter sig på Lunas seng. Mor begynder at fortælle Luna.....


.... og Luna mærker, at hun får tårer i øjnene og at halsen føles helt stram....


Dén nat har Luna drømt en helt særlig drøm.....Uddrag fra bogen


"Mormor!, spurgte Luna. "Hvor går man hen når man dør?"


Luna sad i mormors soveværelse og havde lige været i bad og nu stod mormor og børstede Lunas lange hår. Luna kan se mormor i det store spejl, der hænger i soveværelset. Mormor stopper lidt op og kikker ind i spejlet og fanger Lunas øjne...”Jeg havde også engang en bedste veninde der døde”. " Jeg var lidt ældre end dig, men hun var min bedste veninde”…..


Mormor fortsætter med at børste Lunas lange hår og laver en fletning og sætter en elastik i, hun vender sig mod Luna og tager hende op og sætter hende på skødet.


"Er det Anna du tænker på?" spørger mormor.


Luna nikker og kikker mormor ind i øjnene. Hun kan mærke at hun har så mange ting at spørge om.....

Boganmeldelser

23. januar 2021


Her er en fortælling om, hvordan man kan hjælpe sit barn (barnet som bogen omhandler er ca. 6 år) med tab af fx en bedste ven. Lunas bedste veninde dør på en ferierejse. 


Luna oplever at alt det, som de har talt om, de skulle gøre sammen fx at starte i skolen og fortsætte med at lege – det er væk. Hjælpen ligger i at lade barnet få lov til at dele sine tanker/følelser og det, barnet oplever som fx drømme og hende selv og veninden. Og også, tror jeg, at lade barnet have sine følelser og oplevelser i drømme med den bedste veninde. Her har Luna fået at vide, at hendes veninde Anna bliver en engel. 


Luna støttes og hjælpes også ved, at hverdagen er, som den plejer. Og læren er, at det drejer sig om at møde det barn, der er ked af det på en måde, så der er plads til ked-af-det-heden at lade det stille og roligt glide i baggrunden, som livet går videre med ny veninde, og det der ellers sker i familien. 


Det enkle er ofte det smukkeste og mest naturlige. Bogen bygger på personlige erfaringer og virker mere nærværende end en rent faglig beskrivelse ville gøre det. En god fortælling at få inspiration af.

 

 

Med venlig hilsen

 

Karl Aage Jensen

AstrologiHuset


17. juni 2021 af Helle Lykkeberg - Bogrummet.dk


Lise Hillarius Rønsch har på eget forlag udgivet bogen ”Da Laura blev en engel” (2020). Bogen er dedikeret til forfatterens bror, Erik Rønsch, som døde mens han og hun var børn. Rønsch skriver i forordet, at der i hendes familie ikke blev talt meget om den døde bror – at samtalen om ham og om døden som sådan var tabubelagte emner. At bogen er blevet til ud fra et oprigtigt ønske om at hjælpe familier med sørgende børn udtrykkes klart af forfatteren.


....læs hele boganmeldelsen i linket nedenfor: 

https://bogrummet.dk/boganmeldelser/da-laura-blev-en-engel-af-lise-hillarius-roensch/

 


TILMELD DIG NYHEDSBREV


Modtag nyt om Luna og Forlaget Luna

 
 
 
 

Følg med når historien om Luna fortsættes og modtag hilsen når jeg har nyt på min side.